Followers

Saturday, September 19, 2009

Malam Raya

It's 11.25 p.m.


Baru habis masak kuah briyani daging, ayam masak merah and acar rampai. Dead tired and sleepy.

Esok mesti bangun awal. After subuh prayers, tolong masak nasi minyak jap, mandi sunat aidilfitri and head to the mosque for solat sunat aidilfitri.

Tahun ni we'll be spending raya in KL.. hopefully this time around, raya will bring sweet memories, and more people to the house!

Selamat Hari Raya to my readers and friends :)



Footnote:

In the car, heading back from Pasar Pagi Sek. 16.
Ain: Along, tahun depan Along dah tak ikut kitaorang pergi pasar beli barang kan.. Along dah tak tolong masak.. Pagi raya pun tak dgn kitaorang. Ee.. sedih nya..

Me: A'a kut.. hmm.. sedih kan.. tengok la macam mana nanti k..

Suddenly tears flowed down our cheeks. We cried in silence.

Ain: Mak.. minta tissue.. (sure Mak ingat Ain selsema..)

11 comments:

akiss said...

rajinnye masak. hehe.

perbualan tu mmg sidih. yelam tahun dpan dh raya dgn famili mertua. humm. xpela, life kan.. mana bole samaaaa je all the time =)

kokokrunch said...

eyh..xjumpa la hira kat facebook :(

desh said...

Ira. Wah.
Sweetnya. Adik beradik.

My adik beradik lain macam sikit.
Bila berkumpul dengan family besar masa raya, kitorang 3 orang mesti tak ambil kisah antara sesama sendiri. Semua akan klik dengan sepupu-sepupu yang sebaya. Kalau lalu sebelah pun buat bodo je.

Bila dah habis raya baru rapat balik sesama sendiri. :D

By the way, kalau hang out dengan in laws mana mana pun mesti ada perasaan out of place punya. Haha.
Ya la, environment pembesaran yang berbeza. My in-laws is very protocol dan ala-ala skema sikit. My family pulak very havoc dan sometimes dysfunctional. So cultural shock la. Hahaha.

Sharifah Zahira Syed Iedin said...

Yerp, kitaorg adik beradik mmg rapat. Tgk tv still sama2, kemas dapur sama2, lepak kat laman sama2.

perasaan risau ni ada dipengaruhi oleh TV, pengalaman kawan2, dan juga sb xbiasa berjauhan dgn famili.. but i suppose, bila tiba bab beraya belah mana ni, dua2 kena demokratik la kan.. in my case, bukannya perlis-johor, if nak raya satu belah je.. haha

we'll see how it goes nnt.

selamat hari raya en. dayat!

desh said...

Selamat Hari Raya!

siti zufina said...

Ira, why not discuss with Fairuz, and have the first raya at your house? subsequent year kat rumah dia pula. so kurang sikit sedih.

Sharifah Zahira Syed Iedin said...

haha.. hm, mcm da final jek kot. dia chop dulu.

takpe2.. we'll see how.. idea2.

desh said...

Betul tu. Biasanya budak2 lelaki yang macho macam I tak kisah nak raya mana dulu. Dengan syarat tempat raya mestilah happening.
Kalau tempat tu bosan, pandai-pandai la adjust.

My idea, you must sell your story very well. Kalau betul2 happening la.....
Kalau tak happening, tawakkal je la.

Sharifah Zahira Syed Iedin said...

Huii.. kalau ur talking about being macho en. Dayat, mmg la Ira menang, haha.

dialicious said...

Ira..mata dh bergenang ni baca..hehe..teringat my lil sis..luckily my family came to hubby's kampung last raya..kalo tak mesti dh meraung..huhuhu

dialicious said...

Ira..mata dh bergenang ni baca..hehe..teringat my lil sis..luckily my family came to hubby's kampung last raya..kalo tak mesti dh meraung..huhuhu